Kejt u toplesu i u Italiji, tužba u Parizu

Dok advokati vojvode i vojvotkinje od Kembridža u pariskom sudu podnose tužbu protiv francuskog fotografa koji je uslikao buduću kraljicu u toplesu, italijanski magazin „Chi" objavio je danas novih 18 slika na 19 stranica.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.09.2012.

09:42

Default images

Britanski princ Vilijam i njegova supruga Kejt podneće danas tužbu protiv fotografa koji je snimio toples slike vojvotkinje kao i protiv francuskog magazina „Closer” koji ih je objavio tj. njegovog izdavača „Mondadori", javljeno je iz kraljevske kancelarije.

Advokati kraljevskog para će danas zatražiti od suda u Parizu odštetu od magazina „Closer” i dalju zabranu distribucije slika. „Tužba se tiče narušavanja privatnosti vojvode i vojvotkinje od Kembridža dok su bili na odmoru”, kazala je portparolka Vilijama i Kejt.

Taman kad se bura oko slika objavljenih krajem prošle nedelje u Francuskoj naizgled smirila, italijanski tabloid „Chi" (takođe u vlasništvu „Mondadorija") je danas dodao ulje na vatru specijalnim izdanjem na 19 stranica sa novim fotografijama snimljenim istom prilikom.

„'Mondadori' je izdavač koji na najbolji način koristi svoju moć slobode koju su nam dali deoničari”, kazala je Marina Berluskoni, vlasnica izdavačke kuće i ćerka bivšeg italijanskog premijera.
Urednik magazina „Chi”, Alfonso Sinjorini, kazao je da ga ni „direktan poziv iz Bakingemske palate” neće sprečiti da objavi fotografije. „Slike nikoga ne vređaju niti su urađene sa lošim ukusom i ne narušavaju ničije dostojanstvo”, smatra Sinjorini. „Sa druge strane, Harijeve nage fotogafije iz Las Vegasa su upravo bile to”.

Britanski tabloidi, koji se u poslednje vreme bore da povrate dobar glas nakon niza skandala, uzdržali su se od objavljianja slika. Čak je i najprodavaniji „Sun", jedini koji je u Ujedinjenom Kraljevstvu objavio fotografije nagog princa Harija, osudio fotografije vojvotkinje kao „preterane”.

Britance je posebno pogodila odluka irskog tabloida „The Irish Daily Star" da objavi fotografije (iako one nisu izašle u izdanju za Severnu Irsku, koja je deo Ujedninjenog Kraljevstva). „Ne može biti druge motivacije za ovu akciju osim pohlepe", objavljeno je iz Bakingemske palate.

„Vojvotkinja se ni po čemu ne razlikuje od neke druge poznate ličnosti poput Lejdi Gage ili Rijane čije bismo fotografije objavili", kazao je urednik tabloida Majk O'Kejn za BBC.

„Ona nije buduća kraljica Irske tako da jedino mesto gde ovo može da izazove gnev jeste Ujedinjeno Kraljevstvo, ali reč je o veoma ukusnim slikama".

Suvlasnik tabloida „The Irish Daily Star", najveća irska medijska kompanija „Independent News and Media" (INM), osudila je objavljivanje fotografija i nazvala ih „kršenjem pristojnosti” a jedan od funkcionera Džo Veb se javno izvinio.

Ričard Dezmond, predsedenik britanske kompanije „Northern and Shell”, koja je suvlasnik irskog tabloida, rekao je da će preduzeti radikalne korake i insistirati da se novine ugase, ali Džo Veb smatra da je to ipak preterano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: