Antica Murrina, unikatni stakleni nakit

Prestonica Mletačke republike, nekadašnja evropska trgovačka i pomorska velesila, Venecija je vekovima gradila svoj ugled dajući svetu jednu potpuno drugačiju sliku zasnovanu na visokim estetskim vrednostima, bogatstvu i raskoši - kako onih koji su u njoj živeli i gradili je, tako i onih koju su u nju dolazili da bi uživali i divili joj se...

Izvor: www.ministudiomagazin.com

Život

Izvor: B92

Petak, 26.11.2010.

13:25

Default images

Pričati o Veneciji, a ne pomenuti desetovekovnu tradiciju obrade stakla i umeće majstora sa ostrva Murano, bila bi kao nedovršena rečenica.

Ova venecijanska tradicija ručne obrade stakla, koje se prvobitno koristilo za dekoraciju javnih i privatnih objekata, našla je pre nekoliko vekova svoju upotrebu i u nakitu.

Tradicija i baština Venecije poslužili su početkom šezdesetih godina 20. veka kao osnov braći Voltalini da osnuju porodične manufakture koja je dobila naziv Antica Murrina Venezia. Njihova želja je bila da vekovnu tradiciju oblikovanja i obrade murano stakla približe modernoj ženi.

Kombinacijom elegancije, glamura, plemenitih metala i koloristički snažne palete murano stakla stvorena je linija nakita koja je od osnivanja svrstana u sam svetski vrh.
Kreativni tim Antice Murrine za sezonu jesen/zima 2010/11 stvorio je kolekciju koja se zasniva na tradiciji i eksperimentisanju, glamuru i svestranosti. Tradicionalni način obrade obogaćen je novim materijalima i modernim linijama, a konačan rezultat su ekstravagantne linije nakita.

Svaka od kreacija dopunjena je prepoznatljivim kopčama i metalnim krugovima a u kombinaciji sa kolorističkom harmonijom bojenog murano stakla, učiniće da svaka žena izgleda drugačije i jedinstveno.

Duge i kratke ogrlice, jednostruke ili multiplicirane, predviđene su da se nose same ili u kombinaciji sa narukvicom i minđušama. Novost u kolekciji je i stilizovani broš, koji je napravljen tako da se nosi kao deo ogrlice, ili samostalno.

Svaki od proizvoda Antica Murrine rađen je ručno, veštim rukama majstora koji ga obrađuju, dajući mu jedinstven izgled.

Struktura i oblikovanje svakog komada ne mogu se ponoviti, pa je samim tim i unikatan.

U kombinaciji sa srebrnim i zlatnim listićima i opiljicma, majstori manufakture Antica Murrina, stvorili su liniju nakita koja svojim izgledom i estetikom pleni i zadivljuje.

Bilo da je u pitanju ogrlica ili narukvica, minđuše ili prsten, broš ili sat... posedovati ovakav komad nakita smatra se prestižom.

Izvor: www.ministudiomagazin.com

U NOVOM BROJU MAGAZINA MINI STUDIO
ARHITEKTURA - “Biser crne školjke”

ENTERIJER - “LOFT – simetrija sa dva identiteta”

OSVETLJENJE - “Firme di Vetro”

U POKRETU - “Novi BMW X3”

DIZAJN HOTELI – “Hotel na sedmom nebu”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: