Dragulj u kupatilu

Zahvaljujući savremenom načinu života i današnjem raskošnom dizajnu sanitarnih elemenata, kupatilo postaje jedna od primarnih prostorija kada je u pitanju uređenje enterijera.

Izvor: www.ministudiomagazin.com

Život

Izvor: B92

Sreda, 13.10.2010.

14:38

Default images

Eksperimentiše se bogatom ponudom keramike, najrazličitijim oblicima sanitarija, novim tehnologijama. Sanitarni elementi postaju sve veći izazov za dizajnera koji njihovu formu pretvara u skulpturu...

U poređenju sa trenutnim tendencijama linije kada u prošlim vremenima bile su prostijih oblika, rađene od primitivnijih materijala, u skladu sa potrebama i mogućnostima ondašnjeg čoveka, sa akcentom na nameni i funkciji. Estetici sanitarnih elemenata se nije pridavao veliki značaj, za razliku od drugih komada u mobilijaru jednog doma.

Danas vidimo dominantne oblike, savremene materijale i multi funkcije sanitarnih elemenata. Nekada je kada predstavljala element sa jasnom namenom, a danas je višestruko funkcijalni element koji dominira, pretvarajući kupatila u malu kućnu SPA zonu. Ako je u smislu fleksibilnosti i ’’mekoće’’ mozaik moguće uporediti sa nekom skupom svetlucavom tkaninom koja može da prati oblike arhitekture, sada više nego ikada on može da postane odelo za predmete koji u arhitekturi nalaze svoju svakodnevnu pozornicu.

Poslednji novitet dinamične proizvodnje SICIS je kolekcija kada prekrivenih dragocenim kockicama u boji, čime se stvara jedan autonomni predmet koji više nije ograničen kupatilom kao mestom sa određenim ciljem. U suštini, mogla bi biti smeštena bilo gde: u dnevni boravak, sobu... čak i u baštu. To je predmet - skulptura. Lepa za gledanje, prijatna za korišćenje.
Njen oblik naglašava dragocenost i eleganciju jednim plemenitim i retro stilom koji potpuno odgovara SICIS mozaiku u njegovim bezgraničnim hromatskim mogućnostima. Često jedan dekor – bilo da je geometrijski, cvetni ili stilizovani – razbija reflektujuću površinu stvarajući notu jedinstva koje se uzdiže kroz dijalog detalja: nogice u obliku lavlje šape, zaobljene ivice, sam oblik kade.

Ipak, moderno nije isključeno kod kada jednostavnih geometrijskih oblika, gde dekor od mozaika nalazi savršene površine kako bi isprobao smeo jezik znakova i boja. Poslednji član kolekcije, kada Audrey u obliku cipele sa štiklom, dizajn Massimiliana della Monaca, nije uobičajena i jednostavna kada već predmet za uređenje snažne ’’ličnosti’’.

Njen oblik – elegantna salonka sa stiklom vrtoglave visine (165cm) – prima telo u svoju udobnu unutrašnjost, dok s visine slap masira ramena... Kada je pogledate, setite se fantastičnih večernjih cipelica za ...Barbie!

Izvor: www.ministudiomagazin.com

U NOVOM BROJU MAGAZINA MINI STUDIO
Umetnost življenja na salonu MAISON & OBJET

Modni trendovi za sezonu jesen-zima 2010/11

Uživajte u jahti „Riva 86' Domino” i novom audiju” A7

Predstavljamo “Vacheron Constantin” satove

Oprobajte se u dizajniranju nakita po vašoj želji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: