Kako je živeti s mikropenisom?

Novinarka sajta Salon.com razgovarala je s muškarcem koji po sopstvenom priznanju ima “mikropenis”.

Izvor: Salon.com

Utorak, 05.05.2015.

19:36

Default images
Foto: Thinkstock

Budući da je oduvek bila fascinirana odnosom koji muškarci imaju prema svojim genitalijama, odlučila je da o tome kako je živeti sa sićušnim penisom porazgovara sa izvesnim Krisom.

Kada ste prvi put shvatili da imate mikropenis?

Posmatrao sam ga pažljivo još u šestoj godini, dok sam se presvlačio u svlačionici velikog bazena na časovima plivanja. Tada sam primetio da je značajno manji u odnosu na penise drugih dečaka. Nisam imao pojma kakve će to društvene i seksualne posledice imati, ali sam znao da je reč o najizraženijem fizičkom znaku muškosti i osećao sam da je loše ako je premali.

U jednom trenutku očekivao sam da će porasti zajedno sa mnom, ali se to nije desilo. Plodan sam, ali su i moji testisi i penis ostali vrlo mali.

Shvatio sam u 19. godini da ću solidno izgledati, ali da je nedostatak “muškosti” verovatno trajan.

U 25. godini upućen sam kod urologa zbog infekcije i on mi je tokom pregleda rekao da imam “mikropenis”. Uvek ću se sećati njegovih reči: “…oblik neupadljiv, funkcija normalna, dimenzije infantilne”.

Rekao je da je još pedijatar trebalo da me uputi na pedijatrijskog endokrinologa ili urologa i da su ponekad hormonske terapije neposredno pre puberteta efikasne u lečenju. Smatrao je da je neprihvatljivo da mlad muškarac preskoči svaki oblik lečenja i pomiri se sa takvim dimenzijama genitalija.

Kako si se tada osećao?

U šestoj godini osećao sam blagi stid i počeo sam da se krijem od očiju drugih u svlačionici. U 19. kada sam shvatio da više neću rasti, samo delimično sam prihvatio činjenično stanje.

Da li su drugi dečaci ikad išta komentarisali u svlačionici?

Apsolutno. Išao sam u mušku srednju školu i trebalo je da plivamo goli na časovima fizičkog. Tokom četiri godine, svake četvrte nedelje plivao sam 50 minuta sa drugim muškarcima. Nažalost, informacije o dimenzijama mog penisa nisu ostale samo na bazenu, niti unutar zidova škole. Devojčice u školi moje sestre čule su za mene. Dobijao sam razne nadimke i primećivao podsmeh. Svi su znali da imam najmanji penis u školi. Niko nije želeo sa mnom da izađe.

Deca su se stalno međusobno zadirkivala, pa nisam bio jedini kom se smeju. U mom slučaju, međutim uvek je to bilo pitanje seksualne moći. Recimo, lik me nazove “Malim Timom”, a jedna od devojaka iz društva ga upita zašto me tako zove. Bez obzira na to šta joj on odgovori, ja ću se zacrveneti, zanemeti i pustiti da se grupa drugara smeje tome što imam neobično mali penis.

Bilo je teško, ali sam uspeo da steknem kontrolu s godinama.

Kako je to uticalo na vaš seksualni život?

Bio sam prestravljen. Kada sam postao interesantan devojkama i počeo s njima da izlazim oko 16. godine, definitivno nisam insistirao na seksu, kao što je to bio slučaj sa mojim prijateljima. Bio sam uplašen da će strastveni poljupci dovesti do seksa i da će biti otkrivena moja “mala tajna”.

Kako ste izgubili nevinost?

Nevinost sam izgubio u 17. godini i moja devojka je takođe bila devica. Njene prijateljice rekle su joj da će prvi seks sigurno biti bolan. Očekivao sam isto. Ona nije znala da imam mali penis i jedne noći inicirala je seks. Bilo je to razočaravajuće iskustvo za oboje, budući da nije osetila mnogo toga. Spao je i kondom. Ne znajući šta da radim i u stanju blage panike, izgubio sam erekciju.

Tek kad smo se oblačili videla je moje međunožje i penis ne veći od naprstka. Gledala me je otvorenih usta.

Kako sada izgleda vaš život u ljubavnom i seksualnom smislu?

Po drugi put sam oženjen i imam dvoje dece, začete normalnim putem. Imao sam zadovoljavajući seksualni život. Moja supruga i ja smo monogamni i odnos zasnivamo na poverenju i dobrim razgovorima. Nikad nije bila ni oduševljena ni zgađena veličinom mog penisa, ali žene o tome ionako mnogo manje razmišljaju nego muškarci.

Da li vam seks pričinjava zadovoljstvo?

Seksualni kontakt je vrlo prijatan za mene. Uglavnom volim da ugađam partnerki. Kada je reč o penetraciji, nedostatak senzacije i stimulacije je obostran. Ni jedno tako ne možemo doći do orgazma, a da se ne služimo nekim pomagalima.

Koji je vaš savet za muškarce s malim penisima?

Savetujem im da seks posmatraju kao životni začin, element veze koji se zasniva na poverenju i kvalitetnim razgovorima. Kada je reč o seksu, naučio sam da udovoljavam svojim željama, ali i željama partnerke. Uglavnom se trudim da prvo pružim zadovoljstvo, pre nego što ga tražim za sebe. Uz malo mašte, sve se može.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: