Stiven Fraj: Bog je zli, kapriciozni, monstruozni manijak

Britanski glumac Stiven Fraj rekao je da je "Bog zao, zlonameran, glup i kapriciozan" i da ne može da poštuje božanstvo koje je sposobno da stvori svet pun nepravde i bola.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.02.2015.

12:17

Default images
YouTube

Čuveni komičar, novinar, pisac i upravnik fudbalskog kluba ovu ocenu je izneo u intervjuu za emisiju o duhovnosti "Smisao života" na irskoj televiziji RTE, a iako ona još nije emitovana, kratak isečak je već podigao mnogo prašine i privukao milione gledalaca na sajtu Jutjub.

Televizijski veteran Gaj Birn pitao je Fraja šta bi rekao Bogu kada bi mogao sa njim da porazgovara kada umre.

"Rekao bih mu, kako se usuđuješ da stvoriš svet pun patnje, koja nije naša krivica. To nije ispravno", rekao je Fraj.

Na pitanje šta bi se desilo kada bi ostao iza rajskih kapija, Fraj je rekao:

"Rak kod dece? Šta je sa tim? Ako je Bog stvorio univerzum, on je, potpuno je jasno, potpuni manijak. Potpuno je sebičan. Moramo da provedemo ceo život na kolenima pred njim? Kakav bog to radi", rekao je Fraj.

Kako prenosi "Gardijan", u emisiji u kojoj je govorio i o svojim problemima sa kokainom, braku sa partnerom Eliotom Spenserom i prijateljstvu i saradnji sa Hjuom Lorijem, Fraj je nastavio "sa napadima na Boga".

Govoreći o divotama sveta na kome živimo, rekao je:

"Svet je divan, ali takođe postoje i insekti čiji se ceo životni ciklus svodi na to da se ukopaju u dečje oči i oslepe ih. Zašto? Zašto bi to uradio? Mogao je da stvori nešto u čemu ne bi postojao takav organizam. To prosto nije prihvatljivo. Potpuno je jasno da je on monstruozan i da ne zavređuje poštovanje. U trenutku kada ga se odreknete, život postaje mnogo jednostavniji, čistiji i vredniji življenja", rekao je Fraj.

Takođe, rekao je da bi drugačije govorio da je reč o na primer grčkom panteonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

285 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: