Kada pastor i "pravi vernik" iz SAD poseti Skandinaviju

Pastor iz Džordžije bio je potpuno šokiran tokom nedavnog puta u Skandinaviju gde je na svoj užas otkrio da tamo niko ne mrzi gej osobe i ne veruje da je Bog stvorio Zemlju za nedelju dana.

Izvor: Addictinginfo.org

Subota, 08.11.2014.

17:50

Default images

Pastor Marti Meklejn, čije religijsko verovanje proističe iz bukvalne interpretacije Biblije, dobio je priliku da sam vidi koliko je Skandinavija sekularna u okviru dokumentarne serije „The Norden“.

Koncept je prost, kreatori serije pronalaze uskogrude Amerikance i ostavljaju ih u zemljama kao što su Norveška, Švedska i Danska kako bi publika mogla da uživa u njihovim napadima panike.

Meklejn je svoje vreme želeo da provede posmatrajući kako Skandinavci obožavaju Boga. Međutim, ubrzo je otkrio da većina njih to ne čini.

Najveći deo osoba sa kojima je na ulici razgovarao ne veruje u Boga, a Meklejn je napravio i pogrešnu pretpostavku da su svi homofobi poput njega. Realnost ga je vrlo brzo demantovala.

U razgovoru sa pripadnicima crkve u Kopenhagenu, Meklejn je pogrešno pomislio da, s obzirom na njihovu veru, članovi crkve, poput njega, ne vole gej populaciju.

Nakon što je naglasio činjenicu da opresivna vlada tera crkve u Danskoj da venčavaju gej parove, sveštenik koji je sa njim pričao bio je primoran da mu objasni da ni on, kao ni crkva, nemaju problema sa gej osobama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: