- Antitabu -

Isterivanje đavola uživo (VIDEO)

Devojka vrišti bez kontrole dok sveštenik recituje delove Biblije u finalnom pokušaju da istera đavola koji ju je zaposeo pre 15 godina. Iako zvuči kao prizor iz horor filma, ova scena je zapravo deo dokumentarca koji prikazuje neobičan život jedinog sveštenika sa dozvolom Vatikana da se bavi isterivanjem đavola.

Podeli

Dokumentarni film, koji je producirao Frederik Horn Akselsen, prati oca Hosea Antonija Fortea u njegovom pohodu da oslobodi svet demona.

Mlada devojka iz Kolumbije tvrdi da je opsednuta od 1997. godine, a otac Forte je njena poslednja nada za „duhovnu slobodu“.

„Znam da je Forte izuzetno mudra osoba koja poznaje demonologiju i sve u vezi sa isterivanjem đavola. Znam da samo uz njegovu pomoć mogu da pronađem duhovni mir“, izjavila je mlada Kostanca.

„Isterivanje đavola je borba svih snaga dobra protiv svih sila zla. Demon unutar čoveka može pozvati i druge demone kako bi mu pomogli. To je trenutak kada isterivač đavola može pozvati svece i anđele, ali i molitve kako bi mu pomogli. Postoji mali broj isterivača koji izvode mala čula. Mi smo dokaz da je nebesko kraljevsko stiglo na Zemlju“, zaključuje Hose Antonio Forte.

Prvi prikazi filma već su izazvali sumnju publike, ali i stručnjaka, koji ne veruju u njegovu autentičnost.

Prati B92 na Viberu

Antitabu

Ko su Katalonci?

Katalonci su narod koji živi u "Paisos Catalans", odnosno u katalonskim zemljama, koje čine Valensija, Balearska ostrva, delovi španske regije Aragon, Rousilon na jugoistoku Francuske i sama Katalonija.

Antitabu ponedeljak 2.10. 12:19 Komentara: 42

Ne, inteligencija nije merilo uspeha u životu, ali evo šta jeste

Koliko je detetov uspeh određen njegovom inteligencijom? Ekonomista Džejms Hekman kaže da nije baš tako izgleda. Ispitivao je obrazovane ljude, posebno političare koliko se visina primanja može vezati za nečiju inteligenciju. Smatrao je samo 50 odsto, ali poslednji rezultati pokazuju da inteligencija određuje primanja samo u 1 do 2 odsto slučajeva.

Antitabu ponedeljak 7.08. 15:25 Komentara: 27

Umetnik oslikao surovu realnost današnjeg društva (FOTO)

Ništa nije savršeno, pa ni moderno društvo. Postoji mnogo stvari koje su problematične, a čak i kada ih primećujemo nismo previše brzi u njihovom rešavanju. Al Margen, ilustrator iz Buenos Ajresa, napravio je seriju neverovatnih crteža koji prikazuju sve probleme današnjeg društva. Fotografije koje su glasnije od reči su ujedno i provokativne, a autor je veoma kritičan prema sadržaju na crtežima i bez imalo ublaživanja je prikazao današnju situaciju. Pogledajte:

Antitabu petak 16.06. 13:32 Komentara: 36
strana 1 od 92 idi na stranu