9 najgorih “mačo” mitova

Od kad je sveta i veka muškarci su bili “snažniji pol”. Novo doba poremetilo je njihovu orijentaciju u društvu i sada se služe krajnje neprimerenim sredstvima da bi dokazali svoju “moć”.

Foto: Boaz Yiftach / FreeDigitalPhotos.net

Izvor: B92

Sreda, 30.03.2011.

17:39

Default images

Predstavljamo vam devet najvećih mitova za koje neki veruju da čine “mačo” muškarca.

1. Svaki pravi muškarac se tuče

Još nije utvrđeno zašto se neki muškarci tuku samo da bi dokazali svoju muževnost. Jasno je da je ova pojava zaostavština nekog davnog vremena kada je to bio jedini način da se u pećini uspostavi samo jedan vođa.

Međutim, pesničenje je glavni argument mnogih pripitih mačo muškaraca u isterivanju sopstvenog mišljenja. Nekima je to čak i zabavno.

Niko ne osporava pravo i obavezu jačeg da zaštiti prijatelje, devojku ili porodicu. Obračun radi obračuna je već besmislica.

2. Pravi muškarci rasipaju novac

Novcem se može kupiti jahta, luksuzan stan, prelep automobil. Ono što novcem ne možete platiti to je svest o njemu.

Iako su muškarci od “malih nogu” vaspitavani da će u budućnosti morati da izdržavaju porodicu, dostupnost namirnica je učinila svoje.

Danas dokazuju da mogu da izdržavaju porodicu tako što kupuju bansnoslovno skupe i nefunkcionalne predmete.

Istina je da pravi muškarci vredno rade za svaki dinar i njime zaista i izdržavaju nekoga, ali ugrabe poneku priliku da ostvare i svoje snove – i materijalne i duhovne.

3. Pravi muškarci imaju “jedinstven” stil

Uspon metroeksualaca praktično je uništio volju svakog “pravog” muškarca da za sebe kaže da je moderan.

Umesto da brižljivo i skladno biraju komade garderobe, iz straha da ne budu protumačeni kao “retro” oni oblače odrpane majice i farmerke, obuvaju gotovo razvaljene patike i lagano klize u drugu vrstu uniformisanosti.

4. Pravi muškarci su veliki zavodnici

Zamislite sledeću scenu: Budite se posle lude noći pored žene koju jedva poznajete. Ona vas ljubi dok vi očajnički pokušavate da locirate donji veš u sobi – bezuspešno.

Na kraju navlačite pantalone bez gaća, predstavite se dotičnoj dami i istovremeno se od nje oprostite.

Sledeće noći, učinićete isto, a u tome nema ničeg muževnog i zavodljivog.

5. Pravi muškarci idu u čoporu

Postoji nešto u udruživanju muškaraca (uglavnom s ciljem opijanja ili pronalaženja lakih žena) što budi u njima primalne nagone.

Kada su zajedno, nije važno šta ili s kim rade, sve dok su deo grupe.

Međutim, postoje i oni “vukovi samotnjaci”, tihi mislioci koji neće prazniti džepove zbog lokalnih striptizeta, nego peške obići pola Evrope čisto da umire svoj avanturistički duh. Sami ocenite ko je muževniji.

6. Pravi muškarci znaju da je salata za “seka-Perse”

Istina je da nešto deluje izopačeno u slici muškarca koji tamani paradajz uvaljan u bosiljak. Međutim, danas u vreme raznih bolesti (od tumora do zakrčenja arterija) zaista je neodgovorno trpati u usta sve što vam padne pod šake.

Ako bar jednom nedeljno jedete samo povrće i voće, to neće uzeti ništa od vaše muževnosti. Štaviše, šta vredi ako ste “mušksrčina” a ne poživite dovoljno da to pokažete i ostatku sveta?

7. Pravi muškarci gledaju fudbal (sami!)

Muškarci su po prirodi takmičari. Od vremena gladijatora (pa i ranije) velika čast sledila je onom koji nadmaši sve ostale – u skakanju, trčanju, tuči, rvanju…

Danas je fudbal ekvivalent svim tim takmičenjima. To je sport zasnovan na snazi, pokretljivosti i trpljenju bola. Žene, pošto i same nisu takve, nema šta da traže ispred televizora u to vreme. Međutim, bilo bi im dovoljno da pogledaju samo jednu utakmicu, naprimer, ženskog hokeja i da sve njihove predstave o ličnoj nadmoći i savršenstvu padnu u vodu.

8. Pravi muškarac pije

Što više piva popiju, to više liče na rok zvezdu. Ako pritom prave buku, to je samo dokaz više da su prave muškarčine.

Ali, šta ima loše u tome da udobno zavaljeni pored žene koju volite pijuckate neko kvalitetno crno vino?

Prednosti su višestruke: nećete se probuditi u sopstvenoj bljuvotini, neće vas boleti glava sutradan, a možda vam se te večeri i posreći pred spavanje, jer je vino za žene vrlo moćan afrodizijak.

9. Pravi muškarci lažu

Lagati ženu, naročito voljenu, nikada nije lako. Mešutim, neki muškarci kojima je moral erodirao uz mačo serije na malim ekranima nalaze da je to vrlo jednostavan zadatak.

Istina je da pravi muškarac priznaje svoju grešku i ne plaši se da voljenoj ženi kaže istinu. Čak i ako posle toga postanu singl. Ako vam je ovo zanimljivo, pročitajte:

Šta traže moderni muškarci?

Da li muškarci vole mršave devojke?

Muškarci: 10 ružnih istina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: