Bolnica u Vrnjačkoj banji ponovo prima na lečenje i odmor VIDEO

Dijabetičari o trošku Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja imaju pravo na besplatni oporavak i regulaciju nivoa glikemije u krvi, u Specijalnoj bolnici "Merkur" u Vrnjačkoj banji. Međutim, zbog pandemije koronavirusa, ova bolnica je dva puta bila u kovid-sistemu i nije bila u mogućnosti da primi pacijente kojima je već ranije bio zakazan oporavak.

Zdravlje

Izvor: B92, TV Prva

Sreda, 20.01.2021.

16:44

Bolnica u Vrnjačkoj banji ponovo prima na lečenje i odmor VIDEO
Foto: Printskrin/Prva TV

"Od 18. januara svi Merkurovi kapaciteti ponovo su dostupni svim pacijentima, kako za lečenje, tako i za odmor. Oboleli od dijabetesa koji imaju pravo jednom u četiri godine da provedu 10 dana u Merkuru na programu edukacije, ponovo mogu da ostvare to svoje pravo ukoliko je prošlo 4 godine od njihovog prethodnog boravka. Ukoliko im je uput koji su imali istekao u ovom periodu kada smo bili u režimu kovid bolnice, mogu da nas kontaktiraju i ostvare svoj boravak", kaže za "150 minuta" Bojana Beljić iz bolnice Merkur.

Trenutno nekoliko stotina pacijenata čeka da ostvari to pravo.

Inače, prošle jeseni su u bolnici osavremenili uslugu i sada imaju savremenu laboratoriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: