SZO počinje proceduru sertifikacije ruske vakcine sputnjik V

Svetska zdravstvena organizacija će 22. januara pokrenuti proceduru sertifikacije vakcine protiv koronavirusa "sputnjik V" izjavio je portparol Ruskog fonda za direktne investicije.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 20.01.2021.

13:09

SZO počinje proceduru sertifikacije ruske vakcine sputnjik V
Ilustracija/Foto: Shutterstock/Sam Wordley

"SZO će 22. januara započeti proceduru provere dokumentacije za registraciju vakcine sputnjik V", rekao je predstavnik Fonda.

Prethodno je predstavnica SZO u Rusiji Melita Vujnovič saopštila da su proizvođači ruske vakcine protiv koronavirusa "sputnjik V" podneli Svetskoj zdravstvenoj organizaciji u Ženevi zahtev za sertifikaciju vakcine, prenosi Sputnjik.

Vakcina "sputnjik V", koju proizvodi Naučno-istraživački institut "Gamaleja", dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv koronavirusa na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: