Velika Britanija sledeće nedelje izdaje dozvolu za "Fajzerovu" vakcinu

Velika Britanija bi u toku sledeće nedelje trebalo da izda dozvolu za vakcinu protiv kovid 19 koju su razvile kompanije "Fajzer" i "BioNTek", dok bi isporuka trebalo da otpočne nekoliko sati nakon izdavanja odobrenja, prenosi Rojters pozivajući se na "Fajnenšel tajms".

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Nedelja, 29.11.2020.

10:27

Velika Britanija sledeće nedelje izdaje dozvolu za
Foto: Tanjug/AP

Imunizacija vakcinom koju su razvile kompanije "Fajzer" i "BioNTek" trebalo bi da otpočne 7. decembra, naveo je britanski list pozivajući se na neimenovani izvor.

Britanski premijer Boris Džonson je juče za ministra zaduženog za raspodelu vakcina protiv kovid 19 imenovao Nadhima Zahavija, trenutno sekretara za biznis.

Vlasti Velike Britanije su 20. novembra od nacionalne Regulatorne agencije za lekove i medicinske proizvode formalno zatražile da proceni efikasnost vakcine koju su razvili "Fajzer" i "BioNTek", a u petak i vakcine "AstraZeneke" i Univerziteta u Oksfordu.

Britanija je naručila 40 miliona doza vakcine kompanija "Fajzer" i "BioNTek", kao i 100 miliona doza koju su razvile kompanija "AstraZeneka" i Univerzitet u Oksfordu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: