Britanski špijuni čuvaju vakcinu

Britanski špijuni pokušavaju da zaštite rad na vakcini protiv kovid 19 od neprijateljskih sila koje pokušavaju da ukradu ili sabotiraju podatke istraživanja u trci za globalnu nagradu za imunitet, izjavio je danas generalni direktor Bezbednosne službe Ken Mekalum.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 14.10.2020.

16:14

Britanski špijuni čuvaju vakcinu
Ilustracija/Foto: depositphotos/ IgorVetushko

"Jasno je da je globalna nagrada za prvu upotrebljivu vakcinu protiv ovog smrtonosnog virusa velika, pa smo i očekivali da će čitav niz drugih strana širom sveta biti prilično zainteresovan za to istraživanje", rekao je direktor MI5, prenosi Rojters.

Kandidat za vakcinu Univerziteta Oksford i kompanije Astra Zeneka, u kasnim je fazama ispitivanja, dok je kandidat za vakcinu koji razvija Imperijal koledž London u ranoj fazi kliničkih ispitivanja.

Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO), više od 150 potencijalnih vakcina se razvija i testira na globalnom nivou kako bi se zaustavila pandemija kovida 19, sa 42 koje se ispituju na ljudima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: