Poznata naučnica: I sledeće godine nas očekuje borba sa koronavirusom

Poznata italijanska naučnica, virusolog Ilarija Kapua, profesorka na američkom univerzitetu u Floridi, tvrdi da će se svet i naredne godine boriti sa koronavirusom.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 14.10.2020.

11:10

Poznata naučnica: I sledeće godine nas očekuje borba sa koronavirusom
Foto: depositphotos/Surabky

"Pogrešno je verovati da virus ne postoji, nažalost, tu je oko nas i moraćemo naći načina da živimo sa njim i da organizujemo svoj život braneći se od zaraze. Tačno je da se virus menja, imaćemo periode kada se manje širi, kao letos (u Italiji), kada je bilo manje zaraženih, ali koronavirus je i dalje opasan i broj zaraženih će rasti", navela je ona.

Kako dodaje, posebnu pažnju treba usmeriti na rast broja pacijenata u odeljenjima intenzivne nege, što je pokazatelj kojom brzinom se koronavirus širi i da treba hitno i odlučno reagovati.

Po njenim rečima, do pronalaska efikasne vakcine protiv kovida 19 će proći još mnogo vremena, a i kada se pronađe delotvorna vakcina, biće potrebno vreme pre nego što se cela populacija vakciniše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: