Apel dobrovoljnim davaocima: Nije neophodno da se testirate na kovid ako želite da date krv VIDEO

Leto je doba kad iz Instituta za transfuziju krvi svakodnevno apeluju na dobrovoljne davaoce krvi.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2020.

12:58

Apel dobrovoljnim davaocima: Nije neophodno da se testirate na kovid ako želite da date krv VIDEO
Foto: Printskrin/Prva TV

Gordana Antuljeskov iz Instituta otkrila je za TV Prva da u toj ustanovi primenjuju sve mere predostrožnosti i da su kriterijumi za davanje krvi nešto strožiji nego inače, ali da nije neophodno testiranje davalaca na kovid 19.

"Nije neophodno da se dobrovoljni davaoci testiraju na koronu jer virus izaziva respiratorne infekcije. Krv ne treba da daju građani koji su u prethodnih 28 dana imali bilo kakvu respiratornu infekciju, kao i osobe koje su bile u kontaktu sa onima koji su imali kovid infekciju".

Kako kaže, distribucija krvnih grupa u rezervi Instituta je relativno stabilna, ali nedostaje svih krvnih grupa.

Svi zainteresovani danas mogu da daju krv: U Beogradu u Institutu od 7 do 19 sati, u prostorijama za Fizikalnu medicinu u Urgentnom centru od 10 do 15 sati, kod Starog Merkatora autobus je postavljen od 11 do 16 sati, u Požarevcu u Domu Crvenog krsta od 9 do 15 sati, u Smederevu u Centru za kuturu od 9 do 15 sati, zaposleni u Lazarevcu Tamnava -Istočno polje danas daju krv do 14 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: