Francuska poništila dozvolu o lečenju hidroksihlorokinom

Francuska vlada je danas poništila uredbu kojom je dozvoljeno bolničkim lekarima da primenjuju hidroksihlorokin za lečenje pacijenata koji imaju teške oblike koronavirusa.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.05.2020.

18:53

Francuska poništila dozvolu o lečenju hidroksihlorokinom
Foto: ilustracija, depositphotos, VadimVasenin

Odluka je doneta nakon što je u ponedeljak Svetska zdravstvena organizacija saopštila da će privremeno pauzirati obimno ispitivanje leka protiv malarije iz bezbednosnih razloga, preneo je Rojters.

Britanski medicinski časopis "Lanset" izvestio je da su pacijenti koji su dobijali hidroksihlorokin imali povećanu stopu smrtnosti, nepravilne otkucaje srca i niz drugih razočaravajući rezultata na lek za terapiju protiv kovida 19.

Ovaj lek naročito je isticao američki predsednik Donald Tramp poslednjih meseci kao potencijalni lek u terapaiji protiv koronavirusa.

Francuska je odlučila krajem marta da dozvoli upotrebu hidroksihlorokina u specifičnim situacijama i samo u bolnicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: