SZO i korona:Suspendovano testiranje hidroksihlorokina

Svetska zdravstvena organizacija privremeno je obustavila testiranje hidroksihlorokina, leka protiv malarije, na pacijentima zaraženim korona virusom iz bezbednosnih razloga, saopštio je danas generalni direktor SZO Tedros Adanom Gebrejesus.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.05.2020.

21:14

Default images
Foto: depositphotos/Esbenklinker

Hidroksihlorokin je lek koji je promovisao američki predsednik Donald Tramp kao mogući način lečenja koronavirusa. Tramp je rekao i da koristi taj lek kako bi sprečio da se zarazi koronavirusom.

Tedros je na onlajn brifingu rekao da je privremeno pauzirano testiranje na grupi pacijenata, koja je primala hidroksihlorokin, dok nadzorni odbor ne ispita bezbednosne podatke, prenosi Rojters.

SZO je već ranije preporučila da se ne koristi hidroksihlorokin za lečenje ili sprečavanje infekcije koronavirusom, osim u okviru kliničkih ispitivanja.

Šef programa za vanredne situacije u SZO Majk Rajan rekao je da je odluka da se suspenduje ispitivanje hidroksihlorokina doneta iz predostrožnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: