Bol je siguran pokazatelj da treba da se testirate na koronavirus i pored ovih simptoma VIDEO

Stručnjaci i dalje ističu da je ključ borbe protiv koronavirusa pre svega u ponašanju građana i poštovanju već propisanih mera. Narednih dana testiranje će biti još intenzivnije, kako bi se sprečilo širenje virusa. Ko bi svakako trebalo da se testira?

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 02.04.2020.

16:06

Bol je siguran pokazatelj da treba da se testirate na koronavirus i pored ovih simptoma VIDEO
Foto: Printskrin/TV Prva

Pulmolog dr Tanja Radosavljević kaže da onaj kod koga je temperatura jako povišena i traje danima, ko ima suv kašalj i bol u grlu i počinje da diše jako brzo treba da se uputi u Infektivnu kliniku, odnosno da ode u svoj dom zdravlja, prema najnovijim uputstvima, i da se tamo testira na koronavrus.

Međutim, kako kaže, sad smo u periodu drugih virusa, imali smo i period aero-zagađenja, a počinje i cvetanje, pa treba razlikovati simptome.

"Alergijska reakcija javlja se u vidu suzenja očiju, curenja nosa ili kašlja i javljala se kod onih koji su alergični i ranijih godina u ovo doba godine. S druge strane, obična prehlada koja može da bude izazvana rinovirusima ide kao kijavica i gušobolja, ali nema bolova u mišićima, u zglobovima, nema toliko visoke temperature. Tako ja i počinjem svaki pregled sa pitanjem da li pacijent inače ima alergiju i da mi opiše kako su počeli simptomi", otkriva za TV Prvu dr Radosavljević.
Inače, kako dodaje, svaka upala pluća se leči najmanje četiri do šest nedelja.

A koliko je zagađen vazduh uticao na naše zdravlje pogledajte u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: