Mislite na vreme: Istopite salo uz ove trikove

Godina 2020. je pravo vreme da okrenete novi list u životu. Za mnoge to znači i nove ciljeve, a među njima se svakako nalaze i oni u vezi sa fitnesom.

Zdravlje

Izvor: B92, Klix

Utorak, 31.12.2019.

10:43

Mislite na vreme: Istopite salo uz ove trikove
Foto: Chris Jackson/Getty Images

Većina ličnih trenera je saglasna u vezi sa činjenicom da postoje neki saveti koje treba dati kako iskusnim tako i onim vežbačima koji su na početku treninga.

Oni su istakli da je potrebno najmanje dva-tri dana u teretani provesti vežbajući snagu ili otpor, dok je tri do četiri dana potrebno provesti u aerobnoj aktivnosti kao što su hodanje, trčanje ili vožnja bicikla.

Ukoliko ste novi u teretani, stručnjaci savetuju da krenete s prijateljem na vežbanje, tj. da povedete nekoga ko ima slične ciljeve kao i vi.

Isto tako govore da je veoma važno postaviti dostižne ciljeve te napominju da bi na početku trebalo da vežbate pet dana u sedmici.

Kasnije preporučuju odlazak u teretanu dva-tri dana sedmično, te da vežbate 30-40 minuta u proseku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: