Nastavak akcije preventivnih pregleda

U nedelju, 3. novembra, od 8 do 16 časova, u više od 215 zdravstvenih ustanova, nastavlja se akcija besplatnih preventivnih pregleda

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 01.11.2019.

12:30

Nastavak akcije preventivnih pregleda
Foto: depositphotos/ monkeybusiness

Akcija besplatnih preventivnih pregleda koju Ministarstvo zdravlja sprovodi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju, biće nastavljena u nedelju, 3. novembra od 8 do 16 časova, u više od 215 zdravstvenih ustanova.

U saopštenju Ministarstva zdravlja navedeno je da će svi gradjani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći da urade oftalmološki i neurološki pregled, a u odredjenim ustanovama biće obavljani i mamografski i kardiološki pregledi kao i kontrole nivoa šećera u krvi.

"Značaj ove akcije Ministarstva zdravlja kao i unapredjenje javne svesti o značaju prevencije najbolje potvrdjuje podatak da je tokom prethodnih petnaest dana akcije besplatnih preventivnih pregleda, više od 325.000 gradjana Srbije obavilo preventivne preglede a od tog broja nekoliko hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku", navode iz ministarstva.

Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji sa vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi biće istaknuta na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva zdravlja http://www.zdravlje.gov.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: