Koncentracija polena ambrozije u crvenoj zoni: Vetar nosi polen i do 100 kilometara

Agencija za zaštitu životne sredine upalila je alarm! Koncentracije polena ambrozije u vazduhu trenutno su iznad prosečnih vrednosti. Vetar nosi polen i do 100 kilometara.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 21.08.2019.

10:27

Koncentracija polena ambrozije u crvenoj zoni: Vetar nosi polen i do 100 kilometara
Foto: coendef/depositphotos

Kakva će biti situacija narednih dana, da li je građanima koji imaju alergiju jedini spas kiša, naplaćuju li se kazne od 15.000 do 150.000 dinara nesavesnim vlasnicima koji na svojim parcelama nisu uništili ambroziju?

O ovome je u "Jutru" govorila Mirjana Mitrović, iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Trenutno je situacija alarmantna, a više od 60 polenovih zrna u metru kubnom vazduha predstavlja graničnu vrednost, a u Beogradu je izmereno 674 polenova zrna u ponedeljak.

Mitrovićeva je objasnila kako je ovaj invazivni korov dospeo u našu zemlju, zašto se ove godine posebno raširio ukazujući na moguće rešenje problema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: