Ne bacajte vodu od pirinča, niste ni svesni šta sve može da uradi

Voda od pirinča ili pirinčana voda već vekovima je popularna u Japanu jer se koristi za negu kože, ali i za brži rast kose i noktiju. Nema potrebe da trošite novac na skupocene proizvode za negu lica jer je ovo vaše novo oružje u borbi za lepšu kožu i kosu.

Zdravlje

Izvor: Zena.rs, Prva.rs

Ponedeljak, 12.08.2019.

11:08

Default images
foto: Depositphotos/abundzu

Sve što vam je potrebnu jesu lonac, voda i pirinač.

Pirinčana voda neguje kosu

Upotrebljavajte pirinčanu vodu za ispiranje kose. Ali morate da ostavite da voda odstoji dan ili dva. Za to vreme kiselost raste i dolazi do razvoja antioksidanasa, a oni će dati vašoj kosi sjaj. Dakle, ispirajte kosu pirinčanom vodom posle svakog redovnog pranja.

Pirinčana voda za probleme sa stomakom

Ako vas muči nadutost, jedna šoljica pirinčane vode rešava problem. Pošto sadrži skrob koji pomaže u održavanju balansa crevne flore - ovo je zdrav i dobar način da rešite problem sa stomakom.

Za problematično lice i akne

Ujutru ili uveče natopite vatu u pirinčanu vodu i nežno masirajte problematična mesta na licu ili telu. Voda sadrži folnu kiselinu koja odlično deluje protiv upala i umiruje kožu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: