Direktor DZ o "nepregledanom detetu": Pozvao sam policiju, videćemo!

I dalje je nejasno da li je dete pregledano u Domu zdravlja Kragujevac ili nije.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 23.10.2018.

10:00

Direktor DZ o
Foto: Thinkstock

Dok lekari govore da jeste, majka tvrdi da nije. Doktor Vasilije Antić, direktor Doma zdravlja Kragujevac, bio je gost "Jutra" i govorio o celom slučaju, koji je juče uznemirio javnost.

"U Domu zdravlja imamo elektronski protokol tako da je nemoguće da vratimo vreme i da unazad nešto upisujemo. U tom protokolu je zapisano da je naša maloletna pacijentkinja pregledana u vremenu od 10.13 do 10.28 minuta, to je ono što je istina", rekao je dr Antić.

Na pitanje da li je devojčica pregledana i dobila terapiju, on je odgovorio:

"Imam pisanu izjavu lekara koji ju je pregledao, imam i pisane izjave sestara koje su radile na šalteru da je majka posle izlaska iz ordinacije imala recept koji joj je doktor dao za propisanu terapiju. Do svega ovoga ne bi došlo da majka prvog dana nije napisala na Fejsbuk profilu šta je napisala. Morao sam da reagujem jer je pravilo u našem dispanzeru, svako dete koje se javi, koje je hitno bude pregledano i to zaduženje imaju naši doktori i mi ne vraćamo bolesnu decu."

Navodi da se kod dece vrlo brzo razvijaju teški simptomi tako da oni u DZ ne vraćaju decu.

"Pozvao sam zdravstvenu inspekciju Ministarstva zdravlja, organizovao sam unutrašnju stručnu kontrolu da vidimo da li postoji neki problem u procedurama koje primenjujemo. Takođe, obavestio sam policiju o celom događaju", poručio je.

Kragujevčanka Violeta Cvetković dovela je svoju ćerku od 20 meseci sa visokom temperaturom u dom zdravlja, ali je došlo do problema kad je jedna doktorka odbila da pregleda njeno dete i zdravstveni karton je prebačen kod drugog lekara.

Majka, međutim, nije želela drugog doktora i dete je odvela, kako kaže, u privatnu praksu, a u domu zdravlja u Kragujevcu tvrde da je dete pregledano kod njih ujutru i da je dobilo odgovarajuću terapiju.

Pre nego što je otišla, Violeta Cvetković je u ordinaciji doma zdravlja telefonom snimila lekarku Nadu Ilić, koja je odbila da pregleda njeno dete i taj video-snimak objavila na društvenim mrežama. Javnost se uzburkala oko ovog događaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: