Pijete energetska pića? Stručnjaci upozoravaju na štetnost / VIDEO

Stručnjaci upozoravaju da su energetska pića veoma štetna. Nažalost postala su deo svakodnevice mladih koji ih, osim na žurkama, po diskotekama i klubovima, sve više konzumiraju u parku, školi, ali i kod kuće.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 03.08.2018.

12:34

Default images

U emisiji "Jutro sa Natašom" TV Prve doktorke Svetlana Vučetić, Miljana Belević i Vukosava Jovanović iz Apotekarskog jezgra govorile su o tome da energetska pića ugrožavaju srce, želudac, krv i kardiovaskularni sistem, kao i o lošim posledicama konzimiranja tih napitaka, a posebno u kombinaciji sa alkoholom, amfetaminima i ekstazijem.

Kažu da ih najviše piju studenti pred ispite, mladi koji sebe nazivaju klaberima i mešaju ih sa alkoholom. Energetska pića "dižu energiju i lakše se uz njih savladava stres", ali efekti su izuzetni štetni.

Pogledajte video-snimak:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: