Pčinjski okrug prvi u Srbiji po broju obolelih od malih boginja

U sedam opština Pčinjskog okruga do sada je registrovan 481 oboleli od malih boginja, a taj broj u ponedeljak verovatno će biti povećan za 40, koliko je sumnjivih slučajeva na ispitivanju u Institutu Batut u Beogradu, izjavio je epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Vranju Slađan Stanković.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 27.04.2018.

16:27

Pčinjski okrug prvi u Srbiji po broju obolelih od malih boginja
Foto: Thinkstock

Prema njegovim rečima, Pčinjski okrug prvi je u Srbiji po broju obolelih od malih boginja.

Stanković je za agenciju Beta rekao da je epidemija malih boginja do sada proglašena u pet opština Pčinjskog okruga, dok su u dve, Bosilegradu i Trgovištu, do sada zabeleženi pojedinačni slučajevi.

"Najveći broj obolelih je u opštini Surdulica - 193, zatim sledi opština Bujanovac sa 122 obolela a ta opština je i prva opština u Srbiji gde je u oktobru proglašena epidemija malih boginja. U Vranju imamo 82 obolela, u Preševu 52 i u Vladičinom Hanu 31", kazao je Stanković.

On je rekao da su u Trgovištu u četvrtak registrovana dva obolela, a u Bosilegradu ima jedan oboleleli od pre mesec dana.

Stanković je rekao da je epidemija morbila na jugu Srbije imala vrhunac u martu, kada je jedan pacijent iz Vranja i preminuo, ali i da se trend obolevanja nastavlja, odnosno da se svakodnevno prijavljuju novi slučajevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: