Besplatni pregledi kože 21. maja u 27 gradova u Srbiji

Povodom Evropskog dana borbe protiv raka kože - melanoma, "Euromelanoma dana", 21. maja, i u Srbiji će biti besplatnih pregleda kože.

Zdravlje

Izvor: Beta

Četvrtak, 26.04.2018.

13:07

Default images
Foto: Thinkstock

Besplatni pregledi će biti u 58 državnih i privatnih dermatoloških ordinacija u 27 gradova Srbije, najavila je danas Lidija Kandolf Sekulović, nacionalna koordinatorka kampanje "Euromelanoma".

Prijave za pregled će se podnositi od 1. do 14. maja popunjavanjem upitnika na www.euromelanoma.org/serbia, a od 14. do 16. maja i telefonom, besplatno, na broj 0800 222 888.

"Na evropskom nivou je pokrenuta široka kampanja kako bi građani bolje štitili od sunca. Slogan kampanje je 'Evropa ima problem sa rakom kože' ", kazala je Kandolf Sekulovićeva.

Ona je istakla da se u Srbiji pod sloganom "Srbija ima problem sa rakom kože" i ove godine nastavlja rad na zabrani upotrebe solarijuma za osoba mlađe od 18 godina.

Cilj Udruženja dermatovenerologa Srbije je, kako je dodala, da se upotreba, prodaja i promet solarijuma u potpunosti zabrani, što je već na snazi u Australiji i Brazilu.

Po rečima Lidije Kandolf Sekulović, neophodno je kontinuirano ukazivati građanima na štetnost svih aktivnosti koje dovode do tamnjenja kože, uključujući sunčanje i odlaske u solarijum, jer je dokazano da to povećava rizik od nastanka raka kože.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: