Najgora noćna mora: "Čim sam čuo zvuk pucanja, znao sam..."

Komičar Ros Asdurijan oporavljao se od frakture penisa četiri nedelje - toliko mu je trebalo da počne samostalno da mokri.

Zdravlje

Izvor: 24sata.hr

Četvrtak, 19.04.2018.

16:15

Najgora noćna mora:
Foto: Thinkstock

"Mislim da svi muškarci znaju, negde u dubini svog mozga, da je to moguće. Ići ću korak dalje i reći da je većina muškaraca verovatno osetila strah da se možda malo savio. I ja sam među njima", počeo je svoje neprijatno iskustvo 32-godišnji Asdurijan, komičar i režiser iz Njujorka.

Nakon dolaska hitne pomoći odveden je u Medicinski centar Vajl Kornel, gde ga je pregledao tim urologa.

Prvo su želeli da vide da li može da mokri, ali nije mogao.

Tim je zatim odradio cistoskopiju - endoskopski pregled u okviru kojeg se mala kamera sprovodi u polni organ radi procene stanja i nastale štete.

Pretraga je pokazala da mu je pocepana uretra (sluznica mokraćne cevi). Doktor Radžvir Purohit, direktor rekonstruktivne urologije u bolnici Maunt Sinaj u Njujorku i glavni hirurg u njegovom slučaju, objasnio je šta se tačno desilo kod Rosa.

"Ros je imao ne tako uobičajenu frakturu oba corpora cavernosa (erektilnog tkiva) kao i potpuni poremećaj uretre. A ako se uretra ne popravi, može da nastane ožiljak koji sputava normalno mokrenje ili fistula kod koje urin izlazi van mokraćne cevi. Znači, što se pre ode u bolnicu, to bolje", rekao je.

Dodao je da je Rosova operacija trajala tri sata. Oporavak je trajao četiri nedelje, nakon kojih je konačno počeo samostalno da mokri. Nakon nekoliko meseci potpuno mu se vratila seksualna funkcija. Na kraju je sve dobro prošlo i posledica nema, piše 24sata.

Sve se dogodilo pre tri godine, kada se sreo sa starom prijateljicom u baru. Završili su "u klinču" u njegovom stanu na Menhetnu, ali veliko uživanje se ubrzo pretvorilo u tešku patnju.

"U suštini smo se približavali cilju... Izašao sam iz nje, a kada sam odlučio da se vratim, ona se odgurnula nazad i zapravo je samo pukao", rekao je.

"Čim sam čuo zvuk pucanja, znao sam da se obistinio moj najveći strah. Odmah sam znao da nešto nije u redu, krenuo sam s protokolom za hitne slučajeve. Uzdisao sam i valjao se u bolovima, pa nazvao 911", objasnio je. I lekar, doktor Džek Midlo, profesor i predsednik Urološke hirurgije na Univerzitetu Templ, objasnio je koliko je Rosova fraktura penisa bila ozbiljna.

"To se u medicinskom smislu naziva "ruptura korpus cavernosa", ali "fraktura penisa" je uobičajen pojam. Kada ljudi čuju da se radi o lomu polnog organa, pomisle da se u penisu nalazi kost, ali kosti nema. Uveravam vas, to stanje je više od pucanja. Reč o tkivu nalik sunđeru koje se proteže duž penisa", rekao je i dodao da su lomovi penisa relativno retka pojava. Svaki mesec susretne se s jednim do dva takva slučaja.

Komičar je o svom bolnom iskustvu napisao knjigu, pod nazivom "Broken Bananah", koju je moguće kupiti na Amazonu. U njoj pokušava da podstakne ljude na smeh i pozitivno razmišljanje, čak i kada im se u životu dešavaju loše stvari.

Kaže da je na svojem iskustvu naučio važnu lekciju - da, čak i kada se čini da ne može da bude gore, zapravo može. Srećan je što je dobro prošao. Lomovi polnog organa češći su u muslimanskim zemljama

Prema istraživanju iz 2002. godine, u medicinskoj literaturi spomenuto je više od 1.300 slučajeva frakture penisa od 1935. godine. Više od polovine tih slučajeva odnosi se na muškarce iz pretežno muslimanskih zemalja, gde ponekad preduzimaju drastične mere da sakriju svoje uzbuđenje.

Muškarci pokušavaju da zaustave erekciju ili je spreče jer im je društveno neprijatno zbog toga. Ali, nastojanja da se erekcija prisilno zaustavi mogu da rezultuju lomom.

Tri najopasnije poze za lom penisa

U novoj studiji objavljenoj u magazinu "International Journal of Impotence Research" pod nazivom "Relationship between sexual position and severity of penile fracture" (odnos između seksualnog položaja i ozbiljnosti frakture penisa), stručnjaci s analizirali položaje tokom seksa i došli do određenih zaključaka.

Lekari su otkrili tri poze kod kojih je šansa za frakturu penisa najveća:
  • Doggy style (pseća poza) je najopasnija - čak 41 odsto slučajeva frakture penisa događa se tokom te poze
  • Misionarski položaj - do loma penisa došlo je u 25 odsto slučajeva
  • Na trećem mestu je poza u kojoj je žena na muškarcu


Istraživači su, takođe, primetili da su povrede kod pseće i misionarske poze vrlo slične i ozbiljne, dok lomovi tokom seksa u kojem je žena na muškarcu nisu toliko teški, otkriva San.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: