Nastavak akcije besplatnih preventivnih pregleda

Ministarstvo zdravlja poziva građane Srbije da u nedelju 25. marta, u svojoj lokalnoj zdravstvenoj ustanovi, obave preventivni pregled koji ovog puta podrazumeva pregled mladeža, UZ abdomena i ginekološki pregled za žene.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.03.2018.

14:34

Nastavak akcije besplatnih preventivnih pregleda
Foto: Thinkstock

U periodu od 8 do 16 sati, 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije otvoriće svoja vrata i za one građane koji, iz bilo kojeg razloga, nemaju zdravstveno osiguranje.

Ovo je sedma po redu akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju organizuje Ministarstvo zdravlja u okviru kojih je do sada pregledano skoro 120.000 građana.

Od tog broja, više hiljada ljudi je upućeno na dalju dijagnostiku, čime je još jednom pokazano da promocija prevencije i rane dijagnostike kao načina brige o sopstvenom zdravlju nema alternativu.

Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji sa vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi biće objavljeni na sajtu Ministarstva zdravlja http://www.zdravlje.gov.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: