Zašto sve veći broj lekara iz celog sveta dolazi u Srbiju?

Prva operacija promene pola urađena je još krajem osamdesetih godina prošlog veka, a srpski stručnjaci iz ove oblasti su i danas među najtraženijima na svetu.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 14.03.2018.

16:21

Default images

"To je već naša tradicija duga 20 godina, još od mog učitelja Perovića… Maltene svake godine imamo 30 do 40 stranih hirurga koji dolaze ovde u etapama, bilo grupno ili pojedinačno, da uče te naše zahvate”, kaže profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu Miroslav Đorđević.

A zbog čega se srpski stručnjaci tako dobro kotiraju u svetu?

“Naš tim je poznat po tim malo težim zahvatima, a to su promene iz ženskih u muške jer je formiranje muškog polnog organa kompleksno i to prolazi u nekoliko etapa”, ističe Đorđević.

U Beogradu su tako danas doktori iz Hrvatske, SAD, Nemačke i Australije.

“Specijalizant sam urologije i zainteresovana sam za plastičnu i rekonstruktivnu genitalnu hirurgiju, a doktor Đorđević je jedan od vodećih stručnjaka u svetu iz te oblasti”, kaže Izabela iz Nemačke.

“Ovde sam da bih naučila rekonstruktivne tehnike profesora Đorđevića. Bolnica je sjajna, ljudi koji ovde rade su sjajan tim”, dodaje doktorka iz SAD.

Inače, za ime našeg prvog rekonstruktivnog hirurga iz ove oblasti Save Perovića čulo se sve do Australije.

“U Beogradu ste imali sreću da imate Savu Perovića, koji je naučio profesora Đorđevića i on je postao sjajan plastični hirurg i urolog koji koristi neuobičajene rekonstruktivne tehnike da bi dobio najbolji mogući rezultat za pacijente”, kaže urolog iz Australije.

Od osamdesetih godina u Srbiji je urađeno više od 1.500 takvih operacija, a većinu pacijenata čine stranci i to njih čak sedamdesetak godišnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: