Kako sprečiti nastanak "pivskog stomaka"?

Korisna informacija za sve strastvene pivopije: ako imate problema sa nadutošću, ili vam se već formirao famozni pivski stomak, omiljeni napitak od hmelja verovatno nepravilno sipate.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 10.01.2018.

21:47

Kako sprečiti nastanak
Thinkstock

Stručnjaci su došli do zaljučka da je opšteprihvaćeni način sipanja piva u čašu, onaj da se čaša malo nakrivi, pa polako sipa kako bi se izbeglo stvaranje pene, pogrešan.

"Pivski ekspert" Maks Bejker tvrdi da na taj način, to jest izbegavanjem stvaranja pene na vrhu čaše, zapravo "zarobljavamo" ugljen dioksid u pivu.

Na taj način gas dospeva u naš stomak, a ako uz ispijanje piva konzumiramo grickalice, efekat se pojačava, poručio je Bejker.

Hrana, naime, provocira pivo, koje u našem stomak otpušta gas, jer nije izbačen pravovremeno, u čaši.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: