Ovo je možda jedna od najboljih vežbi protiv stresa

Ako je stres drugo ime svakodnevice, trebalo bi da pronađemo način na koji ćemo ga držati pod kontrolom.

Zdravlje

Izvor: novosti.rs

Nedelja, 22.10.2017.

11:00

Ovo je možda jedna od najboljih vežbi protiv stresa
Thinkstock / Ilustracija

Stručnjaci savetuju redovnu fizičku aktivnost, a instruktorka art joge Marta Jovanović preporučuje ovaj vid rekreacije.

"U pitanju je sve popularniji stil joge koji predstavlja meditaciju u pokretu, pošto opušta telo i smiruje um na dubljim nivoima", kaže Marta.

"Izbalansiran sistem vežbi na kojem insistiramo zadovoljava ne samo potrebu za fizičkim vežbanjem, već i oslobađanjem od stresa, odmorom i obnavljanjem telesne, mentalne i kreativne energije."

Instruktorka naglašava da pripadnice lepšeg pola vežbanjem ostvaruju dublji kontakt sa svojom ženstvenošću, unutrašnjom lepotom i kreativnošću.

"U art jogi pokret prati disanje koje je usklađeno sa muzikom i ritmom, telo se pokreće na snažnije delovanje, a aktiviraju se sve mišićne grupe. Postiže se pravilnije držanje tela, fizička snaga, veća gipkost i skladna figura, a pritom se svi položaji izvode u granicama prijatnosti", objašnjava Marta.

Izvor: Novosti.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: