Jabukovo sirće prija grlu, ali ne i zubima

Bolovi u grlu su česta "slika" jeseni. Ali ako ga svakog jutra ispirate vodom u koju ćete sipati kašičicu jabukovog sirćeta, ovaj problem bi mogao da bude rešen za tren. I ne samo to.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 20.10.2017.

08:15

Jabukovo sirće prija grlu, ali ne i zubima
Foto: Thinkstock

Mlaka voda sa kašičicom meda i dve kašičice jabukovog sirćeta na prazan želudac - melem su za mnoge "rane". Ovaj napitak preporučuje se u slučaju da vam je metabolizam usporen, krvni pritisak povišen ili cirkulacija slaba.

Jabukovo sirće je bogato kalijumom, pa prija mišićima i nervima, smanjuje glavobolje, a odlično je i za nesmetan rad srca.

Međutim, ne zaboravite važnu stvar - pazite da ne preterate sa ovim "eliksirom". Jer, ukoliko ga svakog dana unosite u organizam, možete da ugrozite zubnu gleđ, pošto je jako.

Zato stručnjaci savetuju da napitak sa sirćetom pijete na slamčicu i odmah potom operete zube, pošto ćete tako sačuvati gleđ i lep osmeh.

Izvor: novosti.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: