Stiže sezona prehlada i gripa. Kako da pomognete sebi?

S dolaskom hladnijih dana, krenule su i prve prehlade, koje u stopu, čim stignu zimski dani prati grip. Zato je krajnje vreme da razmislimo o tome šta nam je činiti da se zaštitimo i ojačamo imunitet.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 13.10.2017.

17:10

Stiže sezona prehlada i gripa. Kako da pomognete sebi?
Foto: Thinkstock

Za početak, važno je da se dosta krećete na svežem vazduhu, pri čemu ružno vreme nije nikakvo opravdanje.

Zatim, važna je i zdrava ishrana, koja se sastoji od dosta voća i povrća. Važno je i da pijete dosta vode i biljnih čajeva s medom i limunom.

I na kraju - pet lekova za prehladu i grip koje možete i sami da pripremite:

1. Za brži oporavak naseckajte malo belog luka (1/4 šoljice) i pomešajte ga sa svežim sokom od paradajza.

2. Za zaustavljanje kašlja pomešajte malo crvene paprike sa kašičicom meda i pojedite, najbolje na prazan stomak. Od pomoći je i kombinacija meda s cimetom.

3. Kako biste se što pre rešili gripa isprobajte ekstrakt lista maslina. To ubija viruse.

4. Za jačanje imuniteta pijte mnogo čaja s limunom i medom, a doktori najviše preporučuju beli čaj bogat antioksidansima. Takođe, pomaže i zeleni čaj.

5. Za borbu protiv gripa odličan saveznik je zova. Istraživanja pokazuju da ekstrakt bobica zove ima snažna antivirusna jedinjenja i visoke količine bioflavonoida koji pomažu u borbi protiv gripa.

Izvor: Dnevnik.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: