Kako se osećate kad vas neko prati? /VIDEO

Šetate opušteno po gradu, uživate u lepom vremenu. Krajičkom oka vidite automobil koji se kreće ulicom tik iza vas – nekako ide previše sporo. Nešto je sumnjivo.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 10.10.2017.

17:50

Default images
Foto: Youtube Screenshot

"Da li to mene neko prati", pomislite. Kažete sebi da sigurno preterujete i nastavite da hodate kao da se ništa ne dešava. Svakim korakom postajete sve nervozniji. "Šta se dešava?" Odlučite da proverite – stanete. Auto stane. Potrčite, auto ubrza za vama. "Šta hoće?"

"Kako se osećate kada se desi ovako nešto? Tako se sumnjičave osobe osećaju stalno. Razumite ih.“

To je poruka video-snimka kojim je Klinika za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević“ obeležila 10. oktobar, Svetski dan mentalnog zdravlja.

Video-snimak ilustruje kako se osećaju osobe koje se bore sa nekim od oblika mentalnih bolesti, sve radi podizanja svesti o mentalnim poremećajima i poremećajima ponašanja, kao i radi prevencije stigmatizacije i marginalizacije osoba sa ovom vrstom problema.

Video-materijal je jedna od aktivnosti kojom je Klinika "Dr Laza Lazarević“ započela jednogodišnju kampanju promocije mentalnog zdravlja u zajednici, pod sloganom "Razumevanje je najbolji lek za dušu“.

Kampanja će biti realizovana pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, a u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut” i uz medijsko sponzorstvo Radio-televizije Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: