Domaći lek za herpes koji ublažava bol i upalu

Herpes, odnosno groznica na usnama, čest je problem koji muči mnoge ljude. Bez obzira na to da li želite da sprečite herpes u nastanku ili da što brže sanirate već postojeći, u tome vam može pomoći jednostavna pasta napravljena od sastojka koji većina već ima u kuhinji.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.10.2017.

19:42

Domaći lek za herpes koji ublažava bol i upalu
Thinkstock / Ilustracija

Herpes labialis je latinski naziv za groznicu na usnama koja nastaje zbog infekcije virusom herpes simpleks. To je prilično bolna i estetski problematična pojava, koje se što pre treba rešiti.

Tu u pomoć priskače namirnica koja se često nalazi u svakoj kuhinji. U pitanju je kukuruzni skrob, odnosno kukuruzno skrobno brašno, jedan od najboljih domaćih lekova za saniranje ovog problema.

Brašno neutralizuje pH vrednost groznice, koja se inače "hrani" kiselinom, pa tako ublažava bol i upalu. Najbolje ga je upotrebiti u obliku paste, koju svako može lako sam da napravi.

Sastojci:

- 1 supena kašika kukuruznog brašna
- malo vode

Priprema i upotreba:

Pomešajte brašno i malo vode, da biste dobili gustu pastu.

Nekoliko puta dnevno stavite malo paste na groznicu uz pomoć štapića za uši.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: