Ovo je možda jedini čovek koji u plućima ima putarski čunj

Jedan majstor opšte prakse iz engleskog grada Prestona je mislio da pati od teškog oblika raka pluća, na šta su sumnjali i lekari koji su u njegovim plućima uočili veliku izraslinu.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 26.09.2017.

17:10

Ovo je možda jedini čovek koji u plućima ima putarski čunj
Thinkstock / Ilustracija

Taj 47-godišnjak je bio strastveni pušač oko 30 godina, a prvi put je posetio doktora kada je, pre oko godinu dana, počeo da iskašljava žuti šlajm. Rezultati snimanja skenerom pokazali su veliko osenčeno područje u njegovim plućima.

Naknadnim detaljnim ispitivanjima u prestonskoj Kraljevskoj bolnici ustanovljeno je da se u njegovim plućima nalazi saobraćajni čunj, igračka, deo kompleta za igranje poznatog proizvođača Plejmobil.

Čovek se tada setio da je takav komplet dobio na poklon za svoj sedmi rođendan.

Ono što je najviše zapanjilo doktore je činjenica da je to malo parče plastike ostalo neprimećeno u njegovom organizmu skoro cele četiri decenije. Oni veruju da je to prvi slučaj "traheobronhijalnog stranog tela" koje je bilo zanemareno u periodu od 40 godina.

Iako roditelji obično primete kada malo dete udahne ili progura neki manji predmet, lekari veruju da je ovde reč o tome da, pošto je predmet bio progutan u ranoj mladosti, njegova su se pluća razvila oko plastične igračke.

"Čovek je konačno shvatio da je davno izgubljeni Plejmobilov saobraćajni čunj bio zagubljen na poslednjem mestu na svetu na kome bi ga tražio", zaključili su doktori u svom izveštaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: