Nikad niste premladi da govorite o mentalnom zdravlju /VIDEO

Vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton objavila je video-snimak o značaju brige o dečjem mentalnom zdravlju, koji je snimljen još u januaru, pre nego što će zatrudneti i povući se iz javnog života zbog teških jutarnjih mučnina.

Zdravlje

Izvor: Daily Mail

Utorak, 19.09.2017.

12:25

Nikad niste premladi da govorite o mentalnom zdravlju /VIDEO
Foto: YouTube Screenshot

Kampanja “Nikad niste suviše mladi da govorite o mentalnom zdravlju” počela je u Velikoj Britaniji i vojvotkinja je apelovala na roditelje da decu podstiču da “otvoreno govore o svojim osećanjima”, kao i da i sami pronađu sagovornika, čim osete da su problemi s kojima se suočavaju preveliki da bi ih sami rešavali.

“Kao roditelji, svi želimo da naša deca imaju najbolje moguće detinjstvo. Podsticanjem dece da razumeju i otvoreno govore o svojim osećanjima, pružiće im veštine da se izbore sa usponima i padovima koje život nosi tokom njihovog odrastanja. Važno je da deca znaju da su emocije normalna pojava i da imaju samopouzdanja da potraže pomoć kada ih nešto muči. Zato podržavam kampanju ‘Nikad niste suviše mladi da govorite o mentalnom zdravlju.’.

Stručnjaci kažu da odrastanje najteže pada deci na prelazu u srednju školu, u godinama kada polako postaju adolescenti.

“Nekad i jedan razgovor može da poboljša stvari”, kaže vojvotkinja u filmu.

Inače, od ove godine će čak i osnovne škole u Velikoj Britaniji 10. oktobra biti uključene u obeležavanje Svetskog dana mentalnog zdravlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: