"Bezazlena" navika koja ozbiljno narušava zdravlje srca

Zvuk alarma prekida bezbrižan san i momentalno podiže pritisak u krvi i ubrzava rad srca, rezultati su jednog istraživanja iz 2005. godine.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 12.09.2017.

11:00

foto: thinkstock

Međutim, naučnici sada upozoravaju da se veća opanost krije u pogodnostima koje nam alarm nudi – u odlaganju.

Budući da je već dovoljno opasno to što ste uznemirili srce nasilnim buđenjem, odlaganje alarma znači da atak na svoje srce nastavljate i po nekoliko puta u roku od 30 do 60 minuta.

Naučnici su dokazali da nekoliko odlaganja buđenja svakog jutra pomnoženo sa brojem radnih dana može ozbiljno narušiti rad vašeg srca i nervnog sistema za kratko vreme.

Nažalost, korišćenje alarma malo ko od nas može da izbegne, ali onda ostaje da zaista i ustanemo kad on pozvoni, a da odlaganje svedemo na minimum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: