Genetski poremećaj je učinio da joj niko ne veruje za godine

Zaru Hartshorn iz Roterdama zbog izgleda često smatraju ženom srednjih godina. Ipak, njoj je samo šesnaest.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 11.08.2017.

12:31

Genetski poremećaj je učinio da joj niko ne veruje za godine
Foto: Youtube Screenshot

Zara ima redak genetski poremećaj koji je razlog njene naborane kože i gubitka zuba, što je čini mnogo starijom osobom nego što jeste.

Ovaj proremećaj nasledila je od četrdesettrogodišnje majke Trejsi koja izgleda kao da ima šezdeset.

Kada je Trejsi bila dete doktori su saopštili da su povlačenje i nabiranje kože na njenom licu posledica gubitka masnih ćelija, što je jedan od simptoma lipodistrofije. Zbog toga telo nailazi na problem u stvaranju, upotrebi i skladištenju masti.

Trejsi ističe da joj niko nije predočio činjenicu da bi isti problem mogla da imaju i njena deca. Od sedmoro dece, troje boluju od lipodistrofije.

Njena ćerka Zara objašnjava da je period između osam i deset godina bio najgori period njenog dosadašnjeg života.

Prisećajući se početka školske godine, Zara priča kako ju je njen učitelj zamenio sa odraslom osobom. Takođe dodaje da joj se često dešava da je ljudi pitaju za godine i da joj ne veruju.

"Plašim se od toga da me neko pita koliko imam godina, to me prestravljuje.“

U objavljenom dokumentarcu Zara i Trejsi odlaze u Teksas kako bi potražile pomoć plastičnog hirurga, ali je njihovo stanje komplikovano. Pored toga, Zara ima šum na srcu.

Trenutno, za ovo stanje ne postoji lek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: