Lek koji uliva nadu za izlečenje najagresivnijih oblika raka

Nova vrsta lekova koja cilja "Ahilovu petu“ ćelija raka mogla bi da pomogne u lečenju raka dojke.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 03.08.2017.

15:29

Lek koji uliva nadu za izlečenje najagresivnijih oblika raka
foto: thinkstock

Istraživači kažu da bi ovaj pronalazak morao drastično da poveća šanse za život pacijentima koji pate od najagresivnijih forma raka.

Kako kažu, kombinovanje antikancerogenog jedinjenja poznatog kao S63845 sa dostupnim lekovima efikasnije je od aktuelnih terapija, a posebno u slučaju lečenja raka dojke.

Jedinjenje S63845 razvila je farmaceutska kompanija Servijer, koja je već sprovela nekoliko kliničkih testiranja i dokazala da se broj žena izlečenih od raka dojke povećao.

Studija je objavljena u žurnalu Science Translational Medicine, a profesor Geof Lindeman je rekao da će to biti revolucija u lečenju obolelih od raka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: