Otac spasao ćerki život primetivši samo jedan detalj

Četrdesetpetogodišnji muškarac iz Lankašira spasao je svojoj jednomesečnoj ćerki život primetivši razliku u zvuku njenog plača.

Zdravlje

Izvor: independent.co.uk

Sreda, 26.07.2017.

08:25

Default images
Foto: Thinkstock

Nakon što se lekarima obratio za pomoć, devojčici po imenu Megan dijagnostifikovan je težak oblik sepse opasan po život, zbog čega je pala u komu od tri dana.

Stju Bonsal i njegova supruga Trejsi savetuju svim roditeljima da veruju svojim instinktima.

"Mogao sam da ne uradim ništa, bojeći se da će mi reći da preterujem“, priča otac male Megan.

"Ali je moja reakcija spasla njen život. Savetujem svim roditeljima da u takvim situacijama obavezno posete bolnicu. To bi moglo da spase život njihovom detetu“, dodaje on.

Stju je osetio po njenom plaču da nešto nije u redu i rešio da potraži stručnu pomoć.

"Ispostavilo se da sam ispravno postupio što sam verovao svom osećaju“, istakao je. Nejasno je kako je Megan zadobila težak oblik sepse, koji obično nastaje kao posledica neke infekcije. Nakon što je usledila odgovarajuća terapija, Megan se probudila iz kome. Nakon nedelju dana, bila je u potpunosti spremna da se vrati kući.

"Ona se sada dobro oseća i potpuno je zdrava zahvaljujući osoblju i našoj brzoj reakciji“, ispričao je njen otac.

Ukoliko u takvim situacijama ne dođe do brze reakcije, sepsa može da zahvati više organa, što bi dovelo do njihovog otkazivanja, a zatim i smrti.

Simptomi kod dece do pet godina podrazumevaju brzo disanje, veoma su hladni na dodir, poprimaju plavičastu boju i pri dodiru im ostaju otisci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: