Ožalošćena majka upozorava: Ne dajte da iko ljubi vašu bebu

Nikol i Šejn Sifrit imali su samo jednu nedelju dana da budu roditelji devojčice Marijane, koja je zdrava rođena 1. jula.

Zdravlje

Izvor: newser

Sreda, 19.07.2017.

09:33

Ožalošćena majka upozorava: Ne dajte da iko ljubi vašu bebu
Foto: Thinkstock

Međutim, 7. jula prestala je da jede i reaguje i roditelji su je hitno odneli u bolnicu, ali je za samo nekoliko sati umrla.

Marijana je bila zaražena virusnim meningitisom, izazvanim herpesom i lekari su njenim roditeljima rekli da je do toga najverovatnije doveo poljubac nekog ko im je bio u poseti.

Oba roditelja su testirana na herpes i rezultati su bili negativni, što znači da je Marijanu zarazio neko od posetilaca, najverovatnije ni sam ne znajući da je nosilac virusa.

Pedijatri kažu da je uobičajeno da se dete zarazi herpesom, ali je komplikacija u vidu meningitisa vrlo retka pojava.

Ipak, Nikol savetuje roditeljima: "Ne dozvolite nikom da prilazi vašoj bebi. Oni bliski neka stalo peru ruke. Ne dozvolite im da ljube bebu i zahtevajte da traže vašu dozvolu, pre nego što je uzmu u ruke".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: