Lekari ženi pronašli u oku 27 kontaktnih sočiva

Lekari su se iznenadili kada su jednoj ženi, koja se spremala za operaciju katarakte, u oku pronašli 27 kontaktnih sočiva.

daily mail
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Penzionerka (67) bila je potpuno nesvesna da se u njenom oku nalazi gomila kontaktnih sočiva i neprijatnost koju je osećala pripisivala je starosti.

"Niko od nas nikad ranije nije video ništa slično", rekao je oftalmolog stažista Rupal Mordžarija.

"Bila je to ogromna masa. Sva sočiva su se slepila. Bili smo iznenađeni što pacijentkinja ništa nije primetila, jer je sigurno da su izazivala jaku iritaciju."

Žena je nosila sočiva za jednokratnu upotrebu u poslednjih 35 godina, ali nije redovno odlazila kod oftalmologa.

Iako su sočiva ženi bila iza oka verovatno godinama i prikupljala bakterije, ona je prošla bez ozbiljnijih posledica.

Njen slučaj je objavljen u časopisu "British Medical Journal".

Prati B92 na Viberu

Vesti

Naučnici sa Harvarda otkrili izvor ljudske svesti

Svest je definisana kao sveukupnost doživljaja i psihičkih procesa u pojedincu ili društvenoj zajednici, sposobnost osobe da doživi i oseća. Uprkos važnoj ulozi koju igra u našim životima čineći nas onakvima kakvi jesmo, mi zapravo znamo veoma malo o tome kako svest zapravo funkcioniše.

Vesti subota 18.11. 11:53 Komentara: 0

Namirnice koje će vas podmladiti

Lepota i želja da se pomladite i što duže zadržite mladalački izgled mogu da budu vrlo skupi ako se držite proizvoda koje preporučuje kozmetička industrija, ali najbolje tajne za negu kriju se zapravo u vašoj kuhinji i vrlo su jeftine.

Vesti subota 18.11. 08:15 Komentara: 0

U Srbiji smanjena potrošnja antibiotika

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da je prema najnovijim istraživanjima u Srbiji u 2016. godini smanjena upotreba antibiotika za 18 odsto, ali da se i dalje nalazi na veoma visokom mestu po potrošnji antibiotika u poređenju sa ostalim zemljama u Evropi.

Vesti petak 17.11. 19:30 Komentara: 0

"Presađivanje ljudske glave se nije dogodilo"

Neugohirurg Serđo Kanavero nedavno se opet našao u žiži medijske pažnje zbog izjave da je izveo prvu uspešnu transplantaciju ljudske glave na preminulom čoveku. Ipak, neurolog Din Barnet tvrdi da je reč o neistini i da tako nešto možda nikada neće biti postignuto, a svakako ne u skorije vreme.

Vesti petak 17.11. 18:55 Komentara: 20
strana 1 od 1988 idi na stranu