Kako da na prirodan način rešite problem pojačanog znojenja

Znojenje je prirodna reakcija tela na visoku temperaturu, koja ima ulogu termoregulacije. Tokom velikih vrućina, ali i u situacijama poput stresa i napetosti, intenzivno znojenje nemoguće je izbeći bez obzira na to kakve kozmetičke preparate koristite.

Zdravlje

Izvor: Klix.ba

Četvrtak, 13.07.2017.

21:36

Kako da na prirodan način rešite problem pojačanog znojenja
Foto: Thinkstock

Međutim, postoji nekoliko prirodnih preparata uz koje je moguće smanjiti znojenje. To su jabukovo sirće, soda bikarbona, crni čaj i limun.

Naime, jabukovo sirće možete koristiti kao prirodni dezodorans, jer uništava bakterije. Dovoljno je da jednom dnevno sa nekoliko kapljica sirćeta premažete pazuhe. Ostale delove tela možete pre spavanja premazati mešavinom sirćeta i vode. Ovo će ujedno oterati i komarce.

Soda bikarbona je takođe vrlo praktična za smanjenje znojenja. Malu kutiju s ovim prahom uvek možete nositi u torbi. Dovoljno je da uzmete prstohvat sode i malo vode i tom mešavinom premažete pazuhe ili druge delove tela.

Crni čaj deluje kao prirodni dezodorans zbog kiselina iz njegovog sastava. U pola šoljice vruće vode umočite crni čaj. Vrećice čaja izvadite nakon dva-tri minuta i ostavite da se rashlade. Zatim ih možete stavljati direktno ispod pazuha i pustiti da deluju pet minuta.

Još od davnina, limun je poznat kao odličan neutralizator telesnih mirisa, zbog čega se koristi i kod pojačanog znojenja. Samo treba da premažete kritične delove tela limunovim sokom, ostavite da deluje 15 do 30 minuta i isperete hladnom vodom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: