Idete u teretanu? Ovo će vas možda naterati da se zamislite

Naučnici su pronašli vezu između treniranja i seksa. Muškarci koji više vremena provode u teretani imaju manju želju za seksom.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 27.06.2017.

08:15

Idete u teretanu? Ovo će vas možda naterati da se zamislite
Foto: Thinkstock

Poznato je da su vežbe koje se izvode horizontalno od izuzetnog značaja, ali je novo istraživanje pokazalo da muškarci koji praktikuju napornije vežbe imaju manji libido od onik koji se pridržavaju laganijih aktivnosti.

Na osnovu onlajn upitnika u kome je učetvovalo hiljadu muškaraca ustanovljeno je da oni koji intenzivnije treniraju imaju manji libido, dok muškarci koji vežbanju manje posvećuju pažnje imaju veće šanse za većim libidom.

Studiju su sproveli istraživači sa Unverziteta u Severnoj Karolini.

"Doktori koji imaju muške pacijente sa seksualnim problemima ili problemima plodnosti, treba da uzmu u obzir i treninge kao potencijalni faktor komplikacije“, saopšteno je sa Univerziteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: