Ne posežite odmah za preparatima protiv komaraca

Komarci su na sve strane i čini se da najviše vole decu. Da biste ih spasili od ovih napasti, trebalo bi prvo da probate sa prirodnim rešenjima, a ne da odmah posegnete za "špricanjem" raznih preparata.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 23.06.2017.

21:36

Ne posežite odmah za preparatima protiv komaraca
Thinkstock

Stručnjaci preporučuju da mališanima oblačite odeću svetlijih nijansi, jer komarce privlače tamne boje.

Izbegavajte slatkaste i voćne mirise deterdženta i omekšivača veša, pošto se na njih "lepe", a beže od sirćeta pa njime blago namažite decu pre nego što izađu napolje da se igraju.

U spavaću sobu postavite prozorske mrežice, ne bi bilo loše da na prozor stavite i saksiju bosiljka jer njegov miris tera insekte.

Limun je takođe dobar izbor - presecite ga na pola i ostavite u sobi tokom noći. Ako odlučite da kupite neki sprej, obavezno tražite onaj namenjen deci i pažljivo pročitajte uputstvo.

Izvor: Novosti.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: