Kratkotrajna vežba koja jača celo telo

Tipični pokreti kao što su trbušnjaci i čučnjevi fokusiraju se samo na savijanje, čime se propuštaju mnogi aspekti izgradnje telesne snage i stabilnosti, međutim, mešavina nekonvencionalnih, ali efikasnih pokreta ojačaće trbušne i leđne mišiće.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.05.2017.

12:24

Kratkotrajna vežba koja jača celo telo

"Varijacija podizanja bučica desnom, a zatim levom rukom izgrađuje mišiće leđa", kaže Endi Spir, autor onlajn programa za muškarce koji žele da izgrade trbušne mišiće "The Anarchy Abs Workout".

Vežba se sastoji iz četiri pokreta:
  • saviti gornji deo tela tako da postane horizontalan sa površinom, držeći po jednu bučicu u svakoj ruci i podižući ih gore-dole,
  • desnom nogom i levom rukom, oslonjeni na pod, podižite bučicu desnom rukom, zatim ponoviti pokrete, ali ovaj put dižući bučicu levom rukom
  • u savijenom položaju naizmenično podizati bučice rukama,
  • zauzeti "široki hvat".


Svaki od ovih pokreta izvodi se 40 sekundi, nakon čega sledi 20 sekundi odmora. To je jedna runda, od tri do pet koliko bi trebalo ponoviti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: