Vitamin koji je neophodan ukoliko želite da smršate

Osim toga što ima važnu ulogu u očuvanju zdravlja kostiju, ovaj vitamin ubrzava metabolizam i razgrađuje masti.

Zdravlje

Izvor: Radiosarajevo.ba

Ponedeljak, 22.05.2017.

08:30

Default images
Foto: Thinkstock

Ljudskom telu je potreban veliki broj vitamina i minerala, koji omogućavaju njegovo normalno funkcionisanje.

Osim glavnih nutritivnih sastojaka, pokazalo se da vitamin D zauzima bitno mesto, naročito u vezi sa očuvanjem ženskog zdravlja.

Ovaj vitamin podstiče proizvodnju kalcijuma, održava zdravlje kostiju, uspešno se bori protiv anksioznosti, a nova istraživanja kažu da utiče na mršavljenje.

"Ukoliko želite da smršate, uzimajte svakodnevno vitamin D neposredno pre obroka. On najbolje deluje u kombinaciji sa mastima, jer razgrađuje masnoće u ljudskom organizmu”, ističe dijetetičarka Keri Kliford.

Ona dodaje da se najefikasniji rezultati postižu ukoliko ga konzumirate uz doručak koji bi, po pravilu, trebalo da bude najobilniji obrok u toku dana.

"Istraživanja u vezi sa vitaminom D kontinuirano rastu, a osim njegove najpoznatije uloge u očuvanju zdravlja kostiju, ovaj vitamin pomaže i u održavanju zdravlja svih ćelija u organizmu, blagotvorno utiče na mnoge funkcije mozga, jača imunitet, i pospešuje rad metabolizma", zaključuje Klifordova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: