"Prirodni" carski rez: Kad beba sama nađe put (VIDEO)

Jedna Venecuelanka se porodila carskim rezom, a njen porođaj je zabeležen kamerom. Neverovatan snimak "izlaska" bebine glave iz majčine utrobe, bez ikakve pomoći medicinskog osoblja, postao veoma gledan na društvenim mrežama.

Zdravlje

Izvor: Daily Mail

Sreda, 26.04.2017.

14:44

Foto: YouTube Screenshot

Doktori su na ženinom stomaku napravili mali rez. Koristeći taj otvor, beba je polako izašla u spoljni svet odgurujuži se naplje van majčinog tela. Od kako su ga doktori, koji su i snimili porođaj, prošle nedelje postavili na Instagam, snimak je imao više od 15.000 pregleda.

Ovakav način porođaja predstvalja potencijalni rizik po respiratorni sistem novorođenčeta, pošto porođaj teče brže pa se beba bori za uspostvai normalno disanje.

Ipak, doktori klinke Centro de Fertilidad Clinica Lugo, iz venecuelanskog grada Marakaja, tom metodom, kako kažu, prirodno vode bebu. Eksperti kažu da sporiji, prirodni carski rez mnogo bolji za majku, pošto se oseća više ukuljučenom u sam porođaj.

Upozorenje: Uznemirijući snimak!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: