Šta bi nam se dogodilo kada se ne bismo okupali godinu dana?

Svima nam se ponekada, u žurbi, dogodilo da se ne okupamo ili ne istuširamo. To svakako može da bude neprijatno, ali šta bi nam se stvarno dogodilo kada se ne bismo okupali celih 365 dana?

Zdravlje

Izvor: B92

Subota, 22.04.2017.

19:45

Šta bi nam se dogodilo kada se ne bismo okupali godinu dana?

Nije teško zaključiti da to ne bi bilo ni malo prijatno.

Smrad

Skupljene bakterije i mrtva koža bi se pomešali sa znojem i prizveli veoma neprijatan miris.

Infekcije

Ogrebotine i posekotine bi se, zbog velike količine bakterija, mnogo brže inficirale.

Izrasline

Mrtva koža bi se, na masnijim delovima tela, pomešala sa telesnim uljima. To bi se, potom, inficiralo, pa bi se pojavile različite izrasline.

Osip, upale, gljivice

Upale i svrab, koji bi se pojavili, bili bi mnogo bolni. Mrtva koža među nožnim prstima bila bi pogodna sredina za razvoj gljivica.

Svrab glave

Kosa bi se uplela, a mešavina njene masnoće, mrtve kože i prljavštine bi izazivala jak svrab.

Doktorka Kameron Roksar, dermatolog sa njujorške klinike Mt. Sinai Medical Center, kaže da bi čoveku u takvom stanju trebalo oko godinu dana da se vrati u normalu, dok bi oporavak kože potrajao nekoliko nedelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: