Širi se bizaran trend za bolji seks, oglasili se i lekari

Tretman od trideset minuta pod nazivom "Ljubavna magla" uključuje izlaganje najintimnijih delova tela temperaturi od minus 160 stepeni Celzijusovih putem korišćenja tečnog azota, prenosi Independent.

Zdravlje

Izvor: B92

Nedelja, 26.02.2017.

14:55

Širi se bizaran trend za bolji seks, oglasili se i lekari
Foto: Thinkstock

SPA centar u kojem se izvodi ovaj tretman navodi da "iznenadan pad temperature stimuliše receptore za temperaturu u koži, a brži protok krvi povećava nivo endorfina u telu, čime se 'stvara dobar osećaj'.

Ovako niska temperatura takođe uzrokuje "čvrst i mladolik izgled kože na polnim organima."

Ipak, lekari se ne slažu sa tim.

Ginekolog Jen Gunter upozorava da se ne treba podvrgavati ovom tretmanu iako ginekolozi već koriste krioterapiju za zamrzavanje i uklanjanje bradavica.

Doktorka Gunter imala je mnogo iskustva s korišćenjem tečnog azota na genitalnom tkivu i kaže kako je to bila uobičajena praksa dok se nisu pojavile bolje, alternativnije prakse.

Doktorka objašnjava da izlaganje kože tako niskim temperaturama ubija ćelije i dodaje da je tretman od 30 minuta na temperaturom od minus 160 stepeni "izuzetno brine jer uzrokuje nekrozu klitorisa s obzirom na to da taj deo tela ne funkcioniše dobro sa smanjenim protokom krvi."

Nastavlja da tretman nije dobar ni za penis jer uzrokuje bolne promrzline.

Konačan zaključak je da genitalije, koje su estetski prijatne oku, ne vode nužno do boljeg seksa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: